Wednesday, 15 April 2015

Salatka owocowa

    Składniki
    • kilka jasnych winogron
    • 1 gruszka
    • 2 połówki brzoskwiń z puszki
    • 1 banan
    • 250 g truskawek
    • 1 łyżka miodu
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    Do podania:
    • serek waniliowy



    Gruszkę i banana obieram. Umyte winogrona przekrawam na połówki. Truskawki myję, usuwam szypułki i kroję na 2- 4 części. Banana kroję w plasterki, a gruszkę i połówki brzoskwiń na mniejsze kawałki. Banana skrapiam sokiem z cytryny. W misce umieszczam wszystkie składniki, dosładzam miodem i ew. doprawiam sokiem z cytryny. Dokładnie mieszam. Wstawiam do lodówki na 1 godzinę w celu schłodzenia. Podaję z serkiem waniliowym.





No comments:

Post a Comment