Tuesday, 23 August 2011
Masy i ich typowe zastosowanie
Ticino - śnieżnobiała, bardzo miękka i elastyczna masa, przeznaczona do obkładania tortów w stylu angielskim, ze względu na dużą elastyczność można ją bowiem bardzo cienko wałkować i nie łamie się na krawędziach tortu
Petinice - śnieżnobiała, miękka masa, przeznaczona do wykonywania dekoracji tortów w stylu angielskim, bardzo dobrze nadaje się do pracy z plastikowymi foremkami i wykrawaczkami do falbanek, koronek, korali itd.
GumPaste - śnieżnobiała, sztywna masa, przeznaczona do wykonywania dekoracji w stylu angielskim
CoveGlass - śnieżnobiała, sztywna masa, idealna do wykonywania "stojących" dekoracji np. do figurek
CoveTab - sztywna masa w kolorze ecru, również idealna do wykonywania "stojących" dekoracji, które dodatkowo ze względu na dużą zawartość w masie masła kakaowego można ustawiać na torcie bezpośrednio nawet na śmietanie
Czekolada plastyczna brązowa i biała - czekoladowe masy plastyczne do modelowania o zapachu i smaku czekoladowym, idealne do modelowania dużych "stojących" dekoracji i figurek
Wonder Paste - nowa, miękka, śnieżnobiała masa cukrowa do obkładania tortów, alternatywa dla Ticino, ale nieco tańsza i wielu uważa, że nieco smaczniejsza
Model Past - nowa, śnieżnobiała, sztywna masa idealna do robienia figurek, kwiatów i dekoracji, większość próbujących stwierdza, że jest nawet lepsza od GimPaste, na dodatek jest nieco tańsza.
Labels:
Masy
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment