Wednesday 30 April 2014

Pierozki z miesnym nadzieniem.



Na Wasza prosbe odpowiadam przepisem na farsz.
Farsz:
600g mięsa wołowego (można je ewentualnie zastąpić mięsem wieprzowym)
1 marchewka
1 pietruszka
5cm pora
plaster selera
liść laurowy
3 ziarnka ziela angielskiego
3 ziarnka pieprzu czarnego ziarnistego
2 średnie cebule
1 łyżka masło
2 jajka
pieprz ziołowy
sól, pieprz
1. Mięso gotujemy w niewielkiej ilości wody z marchewką, pietruszką, porem, selerem, liściem laurowym, zielem angielskim i pieprzem ziarnistym oraz szczyptą soli do miękkości mięsa i warzyw.
2. Następnie mięso i marchewkę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. 2 cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na złocisty kolor na maśle. Dodajemy do mięsa wraz z 2 jajkami.  Farsz doprawiamy solą, pieprzem oraz pieprzem ziołowym.

No comments:

Post a Comment